22/06/2015 – El Blau en la memòria: vetllada cultural al castell d’al-Qal’à

CARTELL VETLLADA-HOMENATGE Sembla poc provable que ningú puga saber mai quin dia va nàixer el visir al-Azraq, però tots aquells que s’hem preocupat per rastrejar les passes del Blau al llarg de la terra i de la Història coincidim en expressar que degué nàixer en la dècada dels anys 10 del segle XIII, açò és, entre 1210 i 1220. Per tant, en un any indeterminat d’aquesta dècada que ara vivim es compliran 800 anys del natalici del visir de La Muntanya i, davant d’aquesta incertesa, millor celebrar-ho enguany que és l’any central de la dècada, que no deixar-ho passar.

Des de la Unió Cultural d’Amics de la Vall de Gallinera hem decidit atendre aquesta excusa per retre homenatge a aquest personatge tan extraordinari i nostre que estimà i defensà aquesta terra com ningú. L’homentage tindrà lloc al castell d’al-Qal’à (Benissili), sa casa, el proper dissabte 27 de juny, en una vetllada cultural on la música, la poesia, la lluna i la conversa giraran al voltant de la figura del Blau i la seua època.

Abans de sopar, gaudirem del capvespre enlairats sobre les penyes d’al-Qal’à. I allà dalt, mentre el sol s’amague darrere del Benicadell, tal vegada siga bon moment perquè Vicent Savall acarone les cordes de la seua guitarra i ens cante alguna de les seues més sentides composicions d’estima a la nostra terra. El que vinga després no respondrà a més guió que aquell que ens marque el respecte i ens dicte el cor.

L’acte estarà obert a la participació de qualsevol, però la Unió Cultural d’Amics de la Vall de Gallinera declina qualsevol responsabilitat. Per tant, cadascú s’haurà de procurar els seus queviures (sopar i aigua) i serà responsable dels seus propis actes.

Pujarem tots junts al castell a les 20:00h, des del punt d’encontre establit a la Casilla, junt a l’encreuament de la carretera CV-700 (Planes-Pego) i la CV-714 (ramal que porta cap a Benissili).

PUNT D'ENCONTRE.

No hay comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...